Tijdens assortimentsherzieningen kijken de inkopers en de category manager ook steeds naar deze aspecten, zo werd recentelijk het aanbod aan extra proteïnerijke (magere) zuivel nog uitgebreid in het basis assortiment om hierop in te spelen.

Spar 1



Binnen de private label pasta lijn zijn er onder andere volkoren pasta’s geïntroduceerd onder het merk SPAR NATURAL. Ook quinoa en bruine rijst zijn toegevoegd aan dit assortiment een volwaardig vezelalternatief aan te bieden aan de consument.


In het uitgebreide gamma van de bereide verse SPAR maaltijden wordt het gebruik van vetten, zout en suiker steeds tot een minimum beperkt waar mogelijk, dit in samenspraak met onze partners. De focus van dit gamma ligt onder andere op groenten en peulvruchten om het vezelgehalte per maaltijd optimaal te houden. De lancering van nieuwe gerechten zal steeds focussen op de verschillende nutritionele aspecten.

Spar 2
Spar 3

Daarnaast bereiden de zelfstandige winkeliers van SPAR Lambrechts ook zelf maaltijden met behulp van de SPAR vers concepten. Zo werden er poke bowls gelanceerd en worden deze vers ter plaatste bereid met behulp van natuurlijke ingrediënten, zo worden additieven vermeden en hebben we meer vat op de nutritionele aspecten van ready-to-eat maaltijden.

Zowel binnen het merken assortiment, private label als verse huisbereidingen, volgt SPAR de noden van de hedendaagse consument en draagt SPAR Lambrechts haar steentje bij tot een gezondere samenleving.