Point Chaud
Point chaud heeft besloten om samen te werken met het bedrijf Posidonia om de nutritionele kwaliteit van haar brood verder te verbeteren. Hoe? Door de hoeveelheid zout op een natuurlijke manier te verminderen, zonder enige invloed op de smaak of kwaliteit.
Volksgezondheidskwestie - wist u dit?
Een Belg consumeert gemiddeld +/- 10 g zout per dag, 2 keer meer dan de aanbevolen 5 g. 80% van het zout dat we consumeren, is verborgen en komt uit de voedingsindustrie. Overmatige zoutinname veroorzaakt miljoenen sterfgevallen per jaar wereldwijd. Volgens de WHO zouden we 2,5 miljoen levens per jaar kunnen redden als we de aanbevolen inname van 5 g per dag niet overschrijden. Zout bevordert hypertensie en hart- en vaatziekten. Meer dan 2 miljoen Belgen lijden aan hypertensie. België heeft zich bij de WHO gecommitteerd om tegen 2025 de zoutinname met 30% te verminderen.
Posidonia Zout
Posidonia is een Belgisch bedrijf dat natuurlijk zout produceert met een laag natriumgehalte (slechts 8% in vergelijking met 40% in gewoon zout), met dezelfde zoute smaak. Posidonia is geen zout op basis van KCl (kaliumchloride).
Posidonia is een uniek zout dat wordt geproduceerd in de zoutpannen van Formentera, Spanje, die zijn opgenomen in het UNESCO-werelderfgoed. Posidonia is Ecogarantie en CO2-neutraal gecertificeerd.
Het gebruik van Posidonia maakt het mogelijk om het zoutgehalte in producten drastisch te verminderen (van 25% tot 40%) terwijl de smaak en kwaliteit van het product behouden blijven.
Point Chaud & Posidonia
Posidonia werkt al samen met bakkers en instellingen in België en Europa. Op verzoek van de kwaliteitsdienst van Point Chaud heeft Posidonia de voedingskwaliteit verbeterd door het zoutgehalte met 25% te verlagen, waarbij alle smaakeigenschappen van het product behouden zijn gebleven.
Voor meer informatie:
- Point Chaud : Aurore Somja, asomja@pointchaud.be, +32 4 361 68 20
- Posidonia: Arnold Herinckx, arnold@posidonia.be, +32 2 899 38 98