Delhaize
Delhaize zet zich in voor de verbetering van haar producten met vezels, zout, suiker en vetten.
Een betere Nutri-Score voor twee soorten crackers.
Een klein goestingske? Wat smaakt beter dan een heerlijke cracker vol met granen en zaden? Ze zitten boordevol vezels en smaken zowel bij het ontbijt als bij de lunch of doorheen de dag.
En omdat we ze nog evenwichtiger wouden maken, hebben we ervoor gezorgd dat er 50% minder zout in zit.
Zo gaan de spelt- en zaadcrackers van 1,9 g zout naar 0,88 g per 100 g. Wat betreft de 3-granen, 3-zaden crackers, die gaan van 1,8 g zout naar 0,9 g per 100 gram. Maar maak je geen zorgen: de smaak blijft onveranderd!
Resultaat? Ze gaan van Nutri-Score C naar Nutri-Score B! Dat kraakt!
Betere Nutri-Score voor onze Delhaize-zuiveldesserts.
Soms gaat er niets boven een lekker dessertje! Zeker niet wanneer je je er niet schuldig over hoeft te voelen. Dat is zo bij de desserts in het zuivelgamma van Delhaize, je weet wel, die met een kerkje op de pot. Want dat volledige assortiment gaat van Nutri-Score C naar B!
Hoe dat kan? Wel, we pasten het recept van vanille pudding (nature of met rozijnen), chocolade pudding, pudding met griesmeel, havermout en rijstpap aan. We vervingen de volle melk in het recept door halfvolle melk. En we verlaagden het totale vetgehalte van 4,3% naar 2,9%, en het verzadigde vetgehalte van 2,5% naar 2%. Geen zorgen: de textuur en smaak blijven even lekker.
Wist je trouwens dat we al deze desserts op een traditionele methode maken? En dat op basis van Belgische melk. Je vindt ze exclusief bij Delhaize!
Een betere Nutri-Score voor onze gevogelte charcuterie
Een bordje vol charcuterie? Mmmh, zo lekker! Vers brood met een plakje kipfilet? Heerlijk! Vooral omdat de gevogelte charcuterie nu een betere Nutri-Score heeft. Des te meer reden om er van te smullen!
Dankzij een lager zoutgehalte verandert de charcuterie van nutriscore c naar b. En dat zonder smaak te verliezen!
Onze makreelfilet in blik gaat van D naar C en dit door een verlaging van het zoutgehalte van 1,5g naar 1,3g.